Menü
3 ok, amiért érdemes granolát fogyasztani
2024.09.25.

A rohanós hétköznapokon sokszor csak pár perc marad arra, hogy reggelizzünk valamit, így nem árt, ha mindig lapul a kamrában pár gyorsan elkészíthető, tápláló finomság. A granola előnye viszont nemcsak egyszerűségében, hanem sokoldalúságában is rejlik.

Tarts velünk, és bemutatjuk, miért is érdemes fogyasztani!

  • Változatos 

A szakértők szerint kiemelten fontos, hogy egy tápláló reggelivel indítsuk a napot, és ne csak kávén, esetleg üdítőn tengődjünk egészen addig, amíg eljön az ebédidő. Ha eddig azonban időhiány miatt mondtál le a nap elején történő étkezésről, a granola jó megoldás lehet, hiszen pillanatok alatt varázsolhatunk belőle egy finom, ínycsiklandozó reggelit. 

A Patikamra weboldaláról rendelhető gabonafélék között számtalan típusú és ízesítésű granola található, így mindenki ki tudja választani a számára legszimpatikusabb verziót. A klasszikusnak mondható csokoládés, esetleg gyümölcsös ízek mellett pedig már olyan speciális verziókat is találhatsz, mint például a mézeskalács, ami a tél közeledtével garantáltan meghozza a karácsonyi hangulatot. 

A granola további előnye, hogy nemcsak reggeliként, tejjel elkeverve fogyasztható, hiszen máshogy is felhasználhatjuk, akár önmagában is, mint egy nassolnivalót. Ezenfelül feldobhatjuk vele a kedvenc joghurtunkat, esetleg egy gyümölcsturmixot is, amiben kifejezetten izgalmas lehet egy ropogós elem. 

A laktózérzékenyek számára pedig párosítható valamilyen növényi tejjel, készüljön az akár mandulából, kókuszból vagy zabból. 

  • Egészséges

Bár rengeteg tejjel elkeverhető müzli, illetve gabonapehely van a piacon, sajnos ezek sokszor igen magas cukortartalommal rendelkeznek, ráadásul az egyéb összetevők sem bizonyulnak feltétlenül hasznosnak. 

A granola ezzel szemben teljes értékű magvakból, illetve zabpehelyből készük, amelyek tele vannak fontos vitamokkal, ásványi anyagokkal. Egy jó minőségű granola ezenfelül nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, illetve tartósítószert sem.

A hagyományos gabonapelyhekre jellemző, hogy mesterséges ízfokozóknak köszönhetik azt, hogy finomnak érezzük őket. A jó granola ismérve, hogy ezektől teljesen mentes, a különleges ízélményt pedig a gondosan összeválogatott fűszereknek köszönhetjük. 

  • Gazdag energiában 

A klasszikus gabonapelyhek további hátránya, hogy nem tartalmaznak elég, a szervezet számára hasznosítható összetevőt, így akár már az elfogyasztásukat követő 1 órában úgy érezhetjük, hogy farkaséhesek vagyunk. 

Ha Te is egy olyan reggeli alternatívát keresel, ami nemcsak finom és egészséges, de el is telít a megfelelő időre, akkor a granola kiváló választás lehet, és nem kell aggódnod amiatt, hogy még az ebédig sem bírod ki újabb falatozás nélkül. 

Amennyiben számodra is szimpatikusak a granola előnyei, kísérletezz bátran a különböző ízesítésekkel, vagy akár keres egy receptet, és készítsd el otthon magadnak!

FehérVár Magazin
Fehérvár Magazin
Rádió online
Vörösmartyradio

A lejátszó Adobe Flash Player 10-et igényel.
Innen letöltheted.

Eseménynaptár